Preskočiť na hlavný obsah

ALIPR - otaguje vaše foto

ALIPR je experimentálny nástroj na automatické tagovanie farebných fotografií. Vložte obrázok (alebo jeho URL) a ALIPR k nemu priradí kategórie. Stačí ak si vyberiete tie, ktoré obrázok vyjadrujú najviac. A je to!
Okrem predvídania tagov ponúka ALIPR aj vyhľadávanie obrázkov. Výsledné obrázky môžete ohodnotiť na základe podobnosti obsahu vzhľadom k hľadanej téme. Hodnotenie podobnosti má vplyv na kvalitu výsledkov. Navyše ALIPR ponúka aj vyhľadávanie obrázkov na základe vizuálnej podobnosti.

Obr. Vyhľadávanie obrázkov pandy na základe vizuálnej podobnosti. Presvedčivé?

Najviac ma prekvapila možnosť zobrazenia obrázkov, ktorým boli priradené (emocionálne) kategórie ako napr. zábavný, prekvapujúci, obdivuhodný, nudný, hrozný ap. Ak si nájdete chvíľku, môžete aj vy prispieť označovaním konkrétnych obrázkov emóciami. Tak napríklad, čo poviete na tento obrázok?


AddThis Social Bookmark Button

pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Pageflakes - poskladaj si vločky

Pageflakes patrí k vynikajúcim službám, ktoré používateľom umožňujú vytvoriť si svoju štartovaciu stránku šitú na vlastné potreby. Medzi ďalšie známe služby na podporu personalizácie patria aj napr. Netvibes , Protopage , Webwag alebo známe iGoogle , Microsoft Live , atď. Na úvodnú obrazovku si môžete vybrať zo širokej ponuky vločiek (widgetov). Prostredníctvom nich sa okamžite dostanete k vašim mailom, rss dávkam, zoznamu úloh, kalendáru, predpovedi počasia, vyhľadávaniu a ďalším zaujímavým službám a obsahu. V prípade, že nenájdete požadovanú "vločku", môžete si veľmi jednoducho vytvoriť vlastnú (pomocou Anything Flake ). Nie ste spokojný so vzhľadom vašej stránky? Vyberte si zo širokej ponuky tém a šablón. Okrem toho si možete vytvoriť viacero Pageflakes stránok dostupných na samostatných kartách. Pageflakes podporuje komunitu ľudí , ktorí spoločne využívajú obsah a služby na Pageflakes. Pridáte sa k nim? pošli do vybrali.sme.sk

Google Lens: expert na vizuálne vyhľadávanie

Nástroj Google Lens je dostupný priamo cez mobilnú aplikáciu Google a poskytuje aktuálne najprepracovanejšie možnosti vizuálneho vyhľadávania. Google Lens podporuje rozmanité funkcie, ktoré sú priebežne dopĺňané. V základe ide o aplikáciu, ktorá využíva na vstupe obraz nasnímaný fotoaparátom vášho mobilu. Medzi ponúkané možnosti patrí vyhľadávanie obrázkov, ktoré sú podobné ako obraz aktuálne snímaný fotoaparátom mobilu. Takisto umožňuje prekladať text z objektu alebo paragrafov textu a tým vám ušetrí množstvo práce pri prepisovaní. Obr. 1 Preklad textu priamo na produkte Nasnímanie textu a výber konkrétnej pasáže alebo kľúčového slova môže slúžiť aj ako dotaz pre vaše Google vyhľadávanie. Google Lens tiež podporuje vyhľadanie produktu a ponúka linky na e-shopy, kde sa dá následne zakúpiť. Obr. 2 Vyhľadávanie produktov cez Google Lens Moznosť "Places" (Miesta) vám zas pomôže vyhľadať obrázky podobné fotografii konkrétnej lokácie, ktorú ste odfotili. Je tu aj funkcia "

Google evolúcia - 15 rokov v 6 minútach

Google revolucionarizoval vyhľadávanie a dodnes prichádza so zaujímavými inovatívnymi riešeniami. Momentálne už však vo viacerých krajinách prehral napínavý súboj s Facebookom. Vývoj Google špecializovaného vyhľadávania alebo odporúčania vyhľadávaných kľúčových slov a okamžité výsledky. Viac o týchto a aj ďalších funkciách, ale najmä zaujímavých "behind the scenes" príbehoch a budúcich plánoch priamo z dielne Google nájdete vo videu: <p><p><p><p><br><br&